Merken

Brødrene Øyo AS

Brødrene Øyo werd opgericht in 1882 en begon met de productie van zeisen. Niet veel later werd de productie van bijlen ter hand genomen. Door de aanwezigheid van de nodige kennis was dit direct al een groot succes. Al meer dan 100 jaar kan men in vele Noorse huishoudens door Brødrene Øyo gesmede keukenmessen en allerhande gereedschap vinden.
Door het huidige niveau van efficiëntie, gecombineerd met een scherp focus op kwaliteit en afwerking, maakt Brødrene Øyo nog steeds een smederij die toonaangevend is in heel Scandinavië. De producten van Brødrene Øyo worden dan ook nooit in massa vervaardigd. Mede door deze kleinschaligheid van de productie kunnen de producten zijn eigen unieke karakter behouden. Iedereen bij Brødrene Øyo is daarom ook trots op hun 130 jaar oude traditie die zij mogen voortzetten. En streven er nog iedere dag naar om een consistente, betrouwbare en goede Noorse leverancier te zijn voor de Noorse markt en daarbuiten.

 

Brødrene Øyo werd opgericht in 1882 en begon met de productie van zeisen. Niet veel later werd de productie van bijlen ter hand genomen. Door de aanwezigheid van de nodige kennis was dit direct een groot succes. Al meer dan 100 jaar kan men in vele Noorse huishoudens door Brødrene Øyo gesmede keukenmessen en allerhande gereedschap vinden. De producten van Brødrene Øyo worden nooit in massa vervaardigd. Door het huidige niveau van efficiëntie, gecombineerd met een scherp focus op kwaliteit en afwerking, maakt Brødrene Øyo nog steeds een smederij die toonaangevend is in heel Scandinavië. Brødrene Øyo werkt voor de ontwikkeling van zijn koksmessen al vele jaren nauw samen met het Noorse Nationale Culinaire Team. Vele Noorse chefs gebruiken de messen van Brødrene Øyo. Mede door deze kleinschaligheid van de productie kunnen de producten zijn eigen unieke karakter behouden. Brødrene Øyo streeft er nog iedere dag naar om een consistente, betrouwbare en goede Noorse leverancier te zijn voor de Noorse markt en daarbuiten. Iedereen bij Brødrene Øyo is daarom ook trots op hun 130 jaar oude traditie die zij mogen voortzetten.

LOGOSOL AB

LOGOSOL is een Zweedse gevestigde internationale bedrijf dat unieke machines ontwikkeld en diensten te verkopen binnen de houtverwerking en houtbewerking. Met innovatieve en betaalbare oplossingen zoals de Smart-Line producten, hebben ze zichtbaar de bosbouw en houtbewerking in meer dan 20 jaar veranderd. De LOGOSOL Smart-Line producten zijn bekend voor eenvoud van ontwerp, betrouwbaarheid en efficiëntie. Het modulaire karakter van deze producten en accessoires betekenen dat de klanten gemakkelijk kunt upgraden met dezelfde snelheid als de groei van hun bedrijf. De meest uiteenlopende producten en diensten in 65 landen maken LOGOSOL wereldwijde leiders in de bosbouw en houtbewerking branche. Neem even de tijd om om de Smart-LIne producten te leren kennen!

 

AGMA AB ligt in Noord Zweden (UMEÅ) en is een compact en slagvaardig bedrijf geleid door de zeer bezielde Zweed Alf Granlund. De uitgevonden en gepatenteerde Smart-Splitter en Smart-Holder vinden door hun uiterst handig gebruik en concurrerende prijs wereldwijd gretig aftrek. Met de Smart-Holder (zaagbok) kunt u op een zeer gebruiksvriendelijke en veilige manier uw haardhout in stukken zagen. Door de slimme constructie zijn gevaarlijke situaties vanaf nu verleden tijd! Door middel van de traploze klem drukt de boomstam zich door zijn eigen gewicht heel gemakkelijk vast in de Smart-Holder. De ergonomische uitvoering maakt de belasting van het lichaam aanmerkelijk lager dan met traditionele zaagbokken. De maximale houtlengte is onbeperkt. Van grote takken tot middelgrote en zware boomstammen. De Smart-Holder heeft geen onderhoud nodig, is compact inklapbaar en daardoor eenvoudig op te bergen. De Smart-Splitter (houtklover) is een zeer gebruiksvriendelijke en veilige vervanger van de kloofbijl. Met de Smart-Splitter kunt zelf gemakkelijk en nauwkeurig bepalen hoe groot de houtblokken moeten worden. Het gevaarlijk zwaaien met een kloofbijl behoort vanaf nu tot het verleden! Houtkloven is met de Smart-Splitter geen zwaar werk meer. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen op eenvoudige wijze het hout altijd in de juiste positie kloven. U kunt zelf nauwkeurig bepalen hoe groot de houtblokken moeten worden. De maximale grootte van het hout is onbeperkt. Van kleine en middelmatige houtblokken tot grote hakblokken. De Smart-Splitter heeft geen onderhoud nodig, is eenvoudig compact inklapbaar en standaard voorzien van twee jaar garantie.

Ulf Mediaas AS (UMAS)

Ulf Mediaas AS is een typische Noors bedrijf die zich richt op alles wat te maken heeft met het verwerken en opslaan van brandhout. Het bedrijf is in 2002 opgericht door Ulf Mediaas en heeft een kantoor in Høylandet (midden Noorwegen) en een magazijn in Trondheim. Tevens zijn er ook twee magazijnen voor biobrandstof, een in Drammen bij Oslo en in Stjørdal bij Trondheim. Ulf Mediaas AS is een van de twee grootste fabrikanten van Bålpanne en de grootste distributeur van biobrandstof, tassen en verpakkingen voor brandhout productie in Noorwegen. Ulf Mediaas AS staat voor de volle 100% achter hoogwaardige kwaliteit van hun producten en is constant op zoek naar innovaties. Dat Ulf Mediaas AS het serieus neemt met het milieu is duidelijk en is daarom met het bedrijf ook lid van de milieuorganisatie Grønt Punkt Norge* (Green Point Norway).

*Grønt Punkt Norge is een particuliere non-profit organisatie die verantwoordelijk is voor de financiering van terugwinning en recycling van gebruikte verpakkingen ten behoeve van de industriële sector.

 

Ulf Mediaas AS is opgericht in 2002 en heeft een kantoor in Høylandet (midden Noorwegen).  Het bedrijf is de twee grootste fabrikanten van Bålpanne en de grootste distributeur van biobrandstof, tassen en verpakkingen voor brandhout productie in Noorwegen. De Bålpanne is nieuw in Nederland! Met een Bålpanne kunt u het hele jaar door met familie en vrienden genieten van een knapperend kampvuur of heerlijke barbecue. In Scandinavië is de Bålpanne al jaren een groot succes (spreek uit als Bolpanne). Bij veel woningen of weekend huisjes zie je een Bålpanne buiten staan. De Bålpanne is ideaal voor een gezellig buitenkook avontuur en biedt alle mogelijkheden om een volledige maaltijd in één keer te bereiden. Zo kun je probleemloos het hele jaar door grillen, bakken, braden, koken, barbecueën of genieten van een gezellig knapperend kampvuur. Naast de Bålpanne biedt UMAS ook diverse buitensport artikelen. Praktische, handige en lichtgewicht artikelen waar goed over nagedacht is en die in de harde praktijk zijn getest. Bijvoorbeeld deze zeer praktische roestvrij edelstalen waterketel. Een echte must-have voor iedereen die de wildernis intrekt. Of deze zeer lichtgewichte en compacte 5-delige aluminium UMAS kookset. Ideaal voor het bereiden van voedsel op de camping of op reis. En deze 7-delige aluminium UMAS kookset met waterketel is perfect om mee te nemen tijdens tijdens kampeertochten en andere outdoor activiteiten. De dikte van het geanodiseerd aluminium is 1,1 mm en het gewicht van de complete set is slechts 739 gram.
achtergrond